Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Підбили підсумки цивільного захисту закладів охорони здоров’я Кропивницького

Підбили підсумки цивільного захисту закладів охорони здоров’я Кропивницького

Підбили підсумки цивільного захисту закладів охорони здоров’я Кропивницького25 лютого 2021 року відбулася нарада керівного складу медичної служби цивільного захисту (МСЦЗ) міста щодо підбиття підсумків цивільного захисту за 2020 рік та визначення завдань на 2021 рік. Із доповіддю про виконання заходів медичною службою виступила заступник начальника МСЦЗ міста Кудрик Л.М.

- Завдання, які стояли перед службою, в основному виконані. Стан цивільного захисту МСЦЗ визнано як готовий до виконання завдань із забезпечення стабільного функціонування закладів охорони здоров’я в надзвичайних ситуаціях та надання медичної допомоги постраждалим, в тому числі , захворілим на коронавірус, - зазначила Лариса Кудрик.

Аналіз стану цивільного захисту служби, проведений начальником штабу МСЦЗ Величко М.Г., показав, що не всі питання цивільного захисту вирішуються в повному обсязі, у зв'язку низьким рівнем виконавчої дисципліни керівного складу та низьким рівнем фінансування, а саме:

- в закладах охорони здоров’я відсутні сучасні системи оповіщення;

- низький рівень підготовки і відповідальності чергового персоналу щодо організації життєдіяльності закладів в неробочий час;

- недостатній рівень пожежної безпеки закладів охорони здоров'я;

- недостатній рівень готовності закладів із стаціонарами до проведення тимчасової евакуації тяжкохворих при виникненні надзвичайних ситуацій;

- низький рівень забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту;

- недостатній рівень комплектування об'єктових резервів медикаментів та матеріально-технічних засобів для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та місцевих резервів медикаментів і виробів медичного призначення для сил медицини катастроф.

Закладам охорони здоров'я медичної служби цивільного захисту визначене головне завдання цивільного захисту на 2021 рік. Воно полягає у забезпеченні стабільного функціонування закладів, недопущення втрати здоров’я і життя персоналом і хворими під час виникнення надзвичайних ситуацій, формування персоналом культури безпеки його життєдіяльності.