Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Навчання та перевірку знань з правил пожежної безпеки провели серед медичного персоналу середньої ланки

Навчання та перевірку знань з правил пожежної безпеки провели серед медичного персоналу середньої ланки

Навчання та перевірку знань з правил пожежної безпеки провели серед медичного персоналу середньої ланкиНа базі управління охорони здоров’я під головуванням заступника начальника управління Лариси Кудрик було проведено підсумкове заняття з вивчення та перевірки знань правил пожежної безпеки у медичного персоналу середньої ланки управління.

«Кодекс цивільного захисту України регламентує, що головне завдання держави – це захистити громадян від негативних впливів надзвичайних ситуацій в тому числі й пожеж. Для закладів охорониздоров’я особливо зі стаціонаром це завдання є неабияк актуальним. Медичний персонал, який знаходиться на цілодобовому чергуванні та надає медичну допомогу вкрай тяжким пацієнтам та хворим внаслідок так званого «людського фактору» чи чиєїсь недбалості повинен буде додатково приймати заходи по евакуації хворих та пацієнтів із будівлі. Завдання складне і медичний персонал наших лікарень із ним впорається. Але чи варто до цього доводити? Зрозуміло, що пожежна безпека в закладі – це справа колективна, а основну відповідальність покладено на головного лікаря. Та все ж від того наскільки підготовлена саме середня ланка до екстремальних дій у більшості й залежатиме виконання поставленого завдання», - зазначила у своєму виступі Лариса Кудрик.

Навчання для медичних закладів проводили запрошені представники від управління ДСНС міста та обласних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

«Для нашого управління головним критерієм роботи щодо пожежної безпеки закладів охорони здоров’я повинні стати, в першу чергу, профілактичні заходи, мета яких запобігти виникненню пожеж, проведенняперевірок протипожежного стану приміщень будівель, закріплення відповідальних, навчання працівників та перевірка їх знань правил пожежної безпеки. Водночас важлива і доцільність використання коштів на ті чи інші протипожежні заходи», - додала Лариса Кудрик.

Навчання та перевірку знань з правил пожежної безпеки провели серед медичного персоналу середньої ланки