Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Нарада керівного складу медичної служби цивільного захисту

Нарада керівного складу медичної служби цивільного захисту

Нарада керівного складу медичної служби цивільного захисту27 січня 2023 року відбулася нарада керівного складу медичної служби цивільного захисту (МСЦЗ) міста щодо підбиття підсумків цивільного захисту за 2022 рік та визначені завдання на 2023 рік. З вступним словом про виконання заходів медичною службою виступила заступник начальника МСЦЗ міста Кудрик Л.М.

Завдання, які стояли перед службою, в основному виконані. Стан цивільного захисту МСЦЗ визнано як готовий до виконання завдань по забезпеченню стабільного функціонування закладів охорони здоров'я в надзвичайних ситуаціях воєнного стану та наданню медичної допомоги пораненим бійцям і постраждалим, а також особам, які захворіли на коронавірусну інфекцію.

Аналіз стану цивільного захисту служби, проведений начальником штабу МСЦЗ Величко М.Г., показав, що не всі питання цивільного захисту вирішуються в повному обсязі, у зв'язку з низьким рівнем виконавчої дисципліни керівного складу закладів охорони здоров'я, а також:

- в закладах охорони здоров'я відсутні сучасні системи оповіщення;

- недостатній рівень готовності закладів із стаціонарами до проведення

тимчасової евакуації тяжкохворих при виникненні надзвичайних ситуацій;

- низький рівень забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту;

Закладам охорони здоров'я медичної служби цивільного захисту визначене головне завдання цивільного захисту на 2023 рік, яке полягає в забезпеченні стабільного функціонування в надзвичайних ситуаціях, недопущення втрати здоров'я і життя персоналом і хворими під час їх виникнення, формування у персоналу культури безпеки його життєдіяльності.

Нарада керівного складу медичної служби цивільного захисту