Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Підведенні підсумків медичної служби цивільного захисту за 2021 рік

Підведенні підсумків медичної служби цивільного захисту за 2021 рік

Підведенні підсумків медичної служби цивільного захисту за 2021 рік28 січня 2022 року відбулася нарада керівного складу медичної служби цивільного захисту (МСЦЗ)міста щодо підбиття підсумків цивільного захисту за 2020 рік та визначені завдання на 2022 рік. З доповіддю про виконання заходів медичною службою виступила заступник начальника МСЦЗ міста Кудрик Л.М.

Завдання,які стояли перед службою,в основному виконані. Стан цивільного захисту МСЦЗ визнано як готовий до виконання завдань по забезпеченню стабільного функціонування закладів охорони здоров"я в надзвичайних ситуаціях та наданню медичної допомоги постраждалим,в тому числі , захворівши на корона вірус.

Аналіз стану цивільного захисту служби,проведений начальником штабу МСЦЗ Величко М.Г.,показав,що не всі питання цивільного захисту вирішуються в повному обсязі,у зв'язку низьким рівнем виконавчої дисципліни керівного складу та низьким рівнем фінансування, а саме:

- в закладах охорони здоров"я відсутні сучасні системи оповіщення;

- недостатній рівень готовності закладів із стаціонарами до проведення

тимчасової евакуації тяжкохворих при виникненні надзвичайних ситуацій;

- низький рівень забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту;

- недостатній рівень комплектування об'єктових матеріальних резервів для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та місцевих резервів медикаментів і виробів медичного призначення для сил медицини катастроф.

Закладам охорони здоров'я медичної служби цивільного захисту визначене головне завдання цивільного захисту на 2022 рік,яке полягає в забезпеченні стабільного функціонування закладів в надзвичайних ситуаціях,недопущення втрати здоров"я і життя персоналом і хворими під час їх виникнення , формування персоналом культури безпеки його життєдіяльності.

 

Микола ВЕЛИЧКО 341223


 

 

Підведенні підсумків медичної служби цивільного захисту за 2021 рікПідведенні підсумків медичної служби цивільного захисту за 2021 рік