Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Перші випадки одужання: двоє жителів Кропивницького вилікувалися від COVID-19

Перші випадки одужання: двоє жителів Кропивницького вилікувалися від COVID-19

 

Перші випадки одужання: двоє жителів Кропивницького вилікувалися від COVID-19За оперативною інформацією Кіровоградського обласного лабораторного центру та Кіровоградської обласної державної адміністрації, станом на 16 квітня в області зафіксовано 192 випадки захворювання на COVID-19, 150 з яких серед жителів Кропивницького.

За минулу добу лабораторний центр провів 172 ПЛР-досліджень контактних осіб. Із них в 6 осіб виявили коронавірус, 4 осіб є мешканцями Кропивницького. Йдеться про подружню пару, яка перебуватиме на лікуванні в обласній лікарні, чоловіка, який перебував раніше на лікуванні в приватній клініці, чоловіка, якого госпіталізували до Центральної міської лікарні.

На жаль, остання доба відзначилась ще одним летальним випадком. Учора від запалення легень померла 84-річна мешканка Кропивницького, яка перебувала на госпіталізації в Центральній міській лікарні.

Водночас в області нарешті фіксуються перші випадки одужання. Четверо мешканців Кіровоградщини вилікувались від коронавірусу, двоє з них - жителі обласного центру. Мова йде про лікаря обласної лікарні, який незабаром повернеться до роботи, та чоловіка з Кропивницького, який перебував на госпіталізації в Центральній міській лікарні. Результати ПЛР-тестування підтвердили одужання.

Усього в Україні станом на 9:00 16 квітня в Україні 4161 лабораторно підтверджені випадок COVID-19, з них 116 летальних, 186 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 397 нових випадків.

Інформація про COVID-19, симптоми та заходи профілактики: https://bit.ly/2wAYA9K

Пам'ятка про самоізоляцію: https://bit.ly/39qbJ2F

Алгоритм поведінки, якщо відчули симптоми COVID-19: https://bit.ly/2xtbXJ8