Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » За минулий тиждень кількість хворих на COVID-19 в Кропивницькому зросла втричі

За минулий тиждень кількість хворих на COVID-19 в Кропивницькому зросла втричі

За минулий тиждень кількість хворих на COVID-19 в Кропивницькому зросла втричіКількість хворих на COVID-19 у Кропивницькому значно зросла, у порівнянні з даними минулого понеділка, 6 квітня. За оперативними даними Кіровоградського обласного лабораторного центру, станом на 11.00 13 квітня COVID-19 діагностовано у 108 жителів Кропивницького, що в 3,2 рази більше, ніж у понеділок минулого тижня. Загалом в області лабораторно підтверджено 142 випадки захворювання на COVID-19, із яких 7 летальних.

5 летальних випадків зафіксовано серед жителів обласного центру. Усі померлі мали хронічні супутні захворювання й були старше 60 років.

Серед числа хворих загалом в області - 54 медпрацівника, п'ятеро працюють у Центральній міській лікарні, яка є однією з госпітальних баз для хворих на COVID-19 в обласному центрі. Усього на лікуванні у цьому закладі наразі перебуває понад півсотні пацієнтів.

Ураховуючи динаміку захворюваності на коронавірусну інфекцію в Кіровоградській області та обласному центрі зокрема, закликаємо дотримуватися карантинних заходів та обмежити контакти з людьми поза вашою домівкою. За даними Кіровоградського обласного лабораторного центру, зростання кількості хворих в області закономірне, оскільки інфіковані на коронавірус є контактними особами з раніше виявленими хворими.

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 13 квітня усього в Україні 3102 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 93 летальні, 97 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 325 нових випадків.

Інформація про COVID-19, симптоми та заходи профілактики: https://bit.ly/2wAYA9K

Пам'ятка про самоізоляцію: https://bit.ly/39qbJ2F

Алгоритм поведінки, якщо відчули симптоми COVID-19: https://bit.ly/2xtbXJ8