Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Госпіталізовані до Центральної міськлікарні хворі із COVID-19 мають стабільний стан здоров'я

Госпіталізовані до Центральної міськлікарні хворі із COVID-19 мають стабільний стан здоров'я

Троє чоловіків із Кропивницького, які були госпіталізовані до Центральної міськлікарні після лабораторного підтвердження наявності коронавірусної інфекції, мають стан середньої важкості, отримують лікування запалення легень, кисненезалежні. Їх здоров'я лишається в стабільному стані, погіршень немає.

Медичні працівники, які надають допомогу цим пацієнтам, постійно перебувають поряд із хворими, не покидають закладу, слідкують за станом свого здоров'я. Вони забезпечені усіма необхідними засобами індивідуального захисту, а також експрес-тестами на випадок появи симптомів, схожих на COVID-19.

Станом на 13.00 31 березня на Кіровоградщині лабораторно підтверджено 4 випадки захворювань коронавірусу, 3 із яких - у Кропивницькому.

Додамо, що Центральна міська лікарня є закладом "першої хвилі", яка прийматиме хворих на COVID-19. У закладі складений і затверджений план заходів на випадок загострення епідеміологічної ситуації, переглянуті наявні схеми перспективного перепрофілювання лікарні у разі масового надходження хворих на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом.

Для додаткового, у разі необхідності, розгортання приміщень тимчасової ізоляції в наявності 125 ліжок інфекційного профілю, у тому числі 12 боксів на 36 ліжкомісць. Заклад має 6 апаратів штучної вентиляції легень. У стаціонарі створено запас захисного одягу: комбінезони CHEMSAFE C1, протичумні костюми, рукавички хімстійкі та рукавички гумові, латексні, окуляри захисні Univet, респіратори, одноразові флізелінові халати, одноразові фартухи, маски одноразові та марлеві.