Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Управління охорони здоров’я ініціюватиме додаткові виплати медикам у разі погіршення ситуації із коронавірусною інфекцією в місті

Управління охорони здоров’я ініціюватиме додаткові виплати медикам у разі погіршення ситуації із коронавірусною інфекцією в місті

Управління охорони здоров’я ініціюватиме додаткові виплати медикам у разі погіршення ситуації із коронавірусною інфекцією в містіУправління охорони здоров'я Міської ради м. Кропивницького ініціюватиме підвищення виплат медичним працівникам, які надаватимуть допомогу хворим на коронавірусну інфекцію. Таке питання опрацьовуватимуть у разі загострення ситуації, адже наразі в місті не зафіксовано жодного випадку COVID-19, розповіла заступник начальника управління охорони здоров'я Лариса Кудрик.

"У Кропивницькому, як і у всій області, не зареєстровано випадків захворювання на небезпечну хворобу. Епідеміологічна ситуація з вірусними інфекціями в обласному центрі спокійна. Всього по місту госпіталізовано 220 осіб, в інфекційному відділенні – 77. У відділенні інтенсивної терапії перебуває один хворий", - розповіла Лариса Кудрик на останньому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Доплати у розмірі до 200 % з міського бюджету, у разі підтримки цього питання депутатським корпусом, зможуть отримати лікарі та медичні сестри, обслуговуючий персонал, які надаватимуть допомогу хворими на коронавірусну інфекцію.

Наразі Центральна міська лікарня, яка визначена основним закладом у місті, який прийматиме хворих із підозрою на COVID-19, працює у штатному режимі. Стаціонар забезпечений медичними препаратами для симптоматичної терапії, у тому числі противірусними засобами. У наявності є швидкі тести для виявлення вірусів грипу А та В, дезінфекційні препарати та необхідне обладнання для штучної вентиляції легень. Також у закладі створено запас захисного одягу: комбінезони CHEMSAFE C1, протичумні костюми, рукавички хімстійкі та рукавички гумові, латексні, окуляри захисні Univet, респіратори, одноразові флізелінові халати, одноразові фартухи, маски одноразові та марлеві. У лікарні оснащено 4 інфекційні бокси, де можна буде шпиталізувати пацієнтів із підозрою на коронавірус. У разі загострення ситуації Центральна міськлікарня зможе перепрофілюватися і розгорнути роботу приміщень тимчасової ізоляції на 125 ліжок інфекційного профілю та 12 боксів на 36 ліжкомісць. На теперішній час у закладі працює 7 лікарів-інфекціоністів: 4 дорослих та 3 дитячих.