Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Брифінг 21.11.2023 року про перехід на нову електронну медичну систему Health24

Брифінг 21.11.2023 року про перехід на нову електронну медичну систему Health24

Брифінг 21.11.2023 року про перехід на нову електронну медичну систему Health24Під час брифінгу в міській раді за участі начальника управління охорони здоров'я міської ради Оксани Макарук, комерційного директора компанії Health24 Івана Булі та керівниці маркетингового відділу Health24 Ольги Валяєвої було закцентовано увагу мешканців міста Кропивницького на тому, що стався перехід з однієї медичної інформаційної системи закладами охорони здоров’я комунальної власності міста на іншу, зокрема з системи Medstar на Health24, обговорили особливості цієї системи, як вона працює та що потрібно знати пацієнтам.

З 01 листопада для кропивничан відкрилася можливість онлайн-запису до лікарів через популярний медичний сервіс Health24, і ним уже скористалися майже чотири тисячі містян.

Практика користування медичними інформаційними системами стрімко набирає обертів. Сім років тому управління охорони здоров’я та всі лікувальні заклади активно долучилися до впровадження медичної інформаційної системи в свою діяльність. Закуплено комп’ютерну техніку та програмне забезпечення, проведено навчання кадрів. Близько 10 мільйонів гривень було виділено з міського бюджету для виконання цих заходів. Це була вимога часу, та обов’язкова умова контрактування з НСЗУ. І позитивні результати були відчутні досить швидко. Особливо для пацієнтів, які отримали зручні можливості записатися на прийом до лікаря онлайн, перевірити його графік, отримати електронні рецепти по програмі «Доступні ліки» чи електронне направлення до вузького спеціаліста. Тож пацієнти найбільше оцінили можливості електронної системи охорони здоров’я. Необхідність зміни надавача послуги медичної інформаційної системи пов’язано з реорганізацією компанії «Медстар Солюшенс», приєднання її до іншої та закриття сервісу Medcard24. Тому медики змушені були в нагальному порядку знайти заміну та якісного постачальника даної послуги.

Лікувальні заклади міста тестували різні медичні інформаційні системи, це був копіткий відбір, зрештою перевагу віддали сервісу Health24. І якщо для пацієнтів це мінімальні незручності — треба звикнути до іншого додатку, або ж сайту, хто що обирає для онлайн-запису до лікаря та освоїти новий інтерфейс сервісу, то завдання перед лікарями стоять складніші. Саме тому медпрацівники протягом двох місяців освоювали нову для них систему, цей процес подекуди триває, але загалом, всі лікарні міста (окрім амбулаторії загальної практики сімейної медицини) перейшли на медичну інформаційну систему Health24. Жодної копійки коштів при переході на нову систему не було використано.

Акцентуємо увагу, що сервіс Medcard24 більше не доступний для онлайн запису пацієнтів.