Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Відкриті дані на користь міста: запрацював електронний сервіс про медичні послуги в медзакладах Кропивницького

Відкриті дані на користь міста: запрацював електронний сервіс про медичні послуги в медзакладах Кропивницького

Відкриті дані на користь міста: запрацював електронний сервіс про медичні послуги в медзакладах КропивницькогоУ Кропивницькому з'явився електронний сервіс, який полегшить містянам пошук інформації про діагностичні послуги в амбулаторіях та лікарнях міста. Мова йде про сервіс «KropDiagnostic», що був розроблений командою ONIX-Systems, яка взяла участь у першому Smart Krop Hachaton у грудні 2019 року.

Сервіс наразі працює на двох платформах - у вигляді електронної мапи зі зручними фільтрами та мобільного додатку для операційних систем IOS.

Функціонал сервісу дозволяє за фільтруванням типів медичних послуг знайти адреси закладів, де вони надаються, а також їхні графіки роботи. Зауважимо, що управління охорони здоров’я спеціально готувало набір відкритих даних про діагностичне обладнання в медичних закладах та оприлюднило його на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних на вимогу Постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 835. За словами розробників, сервіс автоматично підтягуватиме дані після їх оновлення на державному веб-порталі.

Додамо, що після запуску другого етапу трансформації пацієнти мають право самостійно обирати заклад для отримання спеціалізованої допомоги. Для цього їм потрібно тільки отримати направлення сімейного лікаря.

Ви можете скористатися новим сервісом, зайшовши у розділ "Громадянам"-"Електронні сервіси" на сайті Міської ради м. Кропивницького або за цим посиланням: http://medical.kr-rada.gov.ua/ Додаток можна завантажити в AppStore за назвою KropDiagnostic.