Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Позапланові перевірки у сфері санітарного законодавства поновлено!

Позапланові перевірки у сфері санітарного законодавства поновлено!

Позапланові перевірки у сфері санітарного законодавства поновлено!Відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 07.06.2022 року №969 упродовж періоду воєнного стану, попри загальний мораторій на перевірки, дозволено здійснення позапланових заходів державного нагляду(контролю) в окремих напрямках. Зокрема у сфері санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Підставами для здійснення позапланових перевірок у сфері санітарного законодавства згідно з затвердженим Переліком є:

-подання суб’єктом господарювання письмової заяви до Держпродспоживслужби про здійснення позапланового заходу державного нагляду(контролю) за його бажанням;

-доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у сфері санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини та забезпечення безпеки держави.

-звернення посадових осіб військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування про порушення суб’єктом господарювання вимог у сфері санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення.

-звернення фізичної особи про порушення, що спричинило шкоду її правам, законним інтересам, життю або здоров’ю чи безпеці держави, з додаванням документів чи їх копій, що підтверджують такі порушення(за наявності).

Кропивницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області звертає увагу суб’єктів господарювання та фізичних осіб що подати заяву чи звернення до Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області можна на електронну поштову скринькуgudpss@kr.consumer.gov.ua, адреса: вул.Тараса Карпи, 84, м.Кропивницький,