Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Поліклінічне об’єднання – один із закладів, які успішно інтегрувалися в оновлену систему охорони здоров'я

Поліклінічне об’єднання – один із закладів, які успішно інтегрувалися в оновлену систему охорони здоров'я

Поліклінічне об’єднання – один із закладів, які успішно інтегрувалися в оновлену систему охорони здоров'яПоліклінічне об'єднання - яскравий приклад успішного менеджменту та розвитку медичного закладу в нових умовах діяльності системи охорони здоров'я. Кропивницький заклад законтрактував із Національною службою здоров'я Украни найбільшу кількість пакетів надання медичних послуг, завдяки чому фінансування закладу значно зросло.

Нині КНП «Поліклінічне об'єднання» Кропивницької міської ради» надає медичні послуги у межах 8 пакетів, серед яких, наприклад, амбулаторна медична допомога, мобільна паліативна допомога, медична реабілітація дорослих та дітей від 3 років з ураженням опорно-рухового апарату, діагностика та лікування осіб із ВІЛ.

Заклад займає 2 місце у Кіровоградській області за сумою договору з НСЗУ після Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф . Сума договору на 2021 рік складає 164,4 млн грн, що в 2,3 рази більше у порівнянні з 2020 роком.

У закладі цьогоріч облаштовано соляну кімнату для лікування пацієнтів із захворюваннями дихальної системи, придбано медичне обладнання для медичної реабілітації хворих із захворюваннями опорно-рухового апарату та нервової системи, а також обладнання та інструментарій для хірургії та офтальмології.

«У нових умовах розвитку галузі охорони здоров'я керівникам медичних закладів важливо проявляти усі знання і здібності ефективного менеджера, адже тепер подальше існування закладів залежить не від видатків із місцевого бюджету, як колись, а від того яку кількість послуг вони надають. Чим більше послуг і законтрактованих пакетів з НСЗУ, тим більше фінансування отримує заклад. Але надання широкого спектру послуг буде неможливим, якщо керівник не дбає про кадровий потенціал і матеріально-технічну базу закладу. Поліклінічному об'єднанню вдається успішно витримувати усі удари загальної трансформації системи і розвивати заклад, перетворюючи його в спроможне підприємство, що орієнтоване на клієнта», - говорить начальник управління охорони здоров'я Оксана Макарук.