Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » В одному з медзакладів Кропивницького запрацювала «Соляна кімната» (ФОТО)

В одному з медзакладів Кропивницького запрацювала «Соляна кімната» (ФОТО)

В одному з медзакладів Кропивницького запрацювала «Соляна кімната» (ФОТО)Наприкінці 2020 року КНП «Поліклінічне об’єднання» Міської ради міста Кропивницького» реалізовано проект «Соляна кімната» за рахунок коштів, отриманих від Національної служби здоров’я України, на забезпечення виконання державної програми медичних гарантій.

З 1 лютого 2021 року соляну кімнату, яка розташована у поліклінічному відділенні №1, що по вулиці Габдрахманова 5, введено в експлуатацію та підприємство готове до прийому пацієнтів, які потребують реабілітації у відновному періоді.

Основне призначення соляної кімнати – лікування та профілактика захворювань дихальних шляхів, алергій, шкірних захворювань та психоемоційних розладів. В умовах сьогодення, пов’язаного зі світовою пандемією, Поліклінічне об’єднання бере активну участь у лікуванні пневмоній в умовах денного стаціонару.

Хто і як може відвідати соляну кімнату?

1. Якщо Ваш лікуючий лікар (наприклад лікар денного стаціонару, або лікар-невропатолог) вважає за доцільним та необхідним проведення галотерапевтичного лікування залежно від встановленого діагнозу, Вам буде надано електронне направлення на проведення курсу лікування в рамках програми медичних гарантій. Щоб потрапити та прийом до лікаря-вузького спеціаліста поліклініки Ви повинні мати електронне направлення від сімейного лікаря. За цих умов – лікування безкоштовне.

2. У разі, якщо Ви бажаєте пройти курс галотерапевтичного лікування з профілактичною метою та не маєте направлення лікуючого лікаря – Ви можете скористатися даною послугою, сплативши на розрахунковий рахунок КНП «Поліклінічне об’єднання» кошти за затвердженими тарифами (без ПДВ), а саме вартість одного сеансу лікування складає:

  • за 15 хвилин – 26,00 грн.;
  • за 30 хвилин – 31,00 грн.;
  • за 45 хвилин – 35,00 грн.;
  • за 60 хвилин – 40,00 грн.

Для цього Вам необхідно звернутися до лікаря-фізіотерапевта Стоян Наталі Михайлівни у поліклінічне відділення №1, який за умови відсутності медичних протипоказань до галотерапевтичного лікування, призначить Вам курс лікування з профілактичною метою та узгодить з Вами зручний час відвідувань. Вартість консультації лікаря-фізіотерапевта складає – 40,00 грн.

Довідково: Галотерапевтичне лікування є комплексним видом лікування, так як на організм хворого впливають фізичні фактори повітряного середовища галокамери, психологічні фактори, а також фактор тимчасової елімінації алергенів. Галокамера (соляна кімната) – це гіпоалергенне середовище з іонізованими частинами солі відповідної концентрації і дисперсності, стабільною вологістю та температурою. Приміщення облицьоване природним мінералом галіт, з системою приточно-витяжної вентиляції, соляним фільтром та пристроєм додаткового насичення іонами солі. Сіль має високий процент вмісту NaCl (98,8%), відповідно концентрація соляного аерозолю в галокамері - 1-20мг/м.куб., де 90% частинок солі мають розмір, що є оптимальним для проникнення аерозолю через бронхіальне дерево в альвеоли. Важливим терапевтичним ефектом є практично повна відсутність у повітрі алергенів, у тому числі і мікробного походження, а також низька мікробна забрудненість.

Вдихання високодисперсного аерозолю хлориду натрію в умовах сталих температури та вологості спричиняє бронхіальну реактивність, нормалізує мукоциліарний транспорт, покращує дренажну функцію бронхів, ліквідує грубі імунологічні порушення. Лікування у галокамері складається з 10-20 щоденних процедур тривалістю від 15 до 60 хвилин. Цей метод дозволяє суттєво зменшити кількість загострень під час лікування. Але слід зауважити, що загострення під час галотерапії є очікуваним явищем, яке відіграє позитивну роль в процесі руйнування стійкого патологічного стану.

В одному з медзакладів Кропивницького запрацювала «Соляна кімната» (ФОТО)