Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » У міському пологовому будинку оновили відділення неонатальної допомоги (ФОТО)

У міському пологовому будинку оновили відділення неонатальної допомоги (ФОТО)

У міському пологовому будинку оновили відділення неонатальної допомоги (ФОТО)У 2017 році у Кропивницькому об’єднали міський пологовий будинок № 1 та пологовий будинок № 2 ім. Св. Анни. Відтоді у місті діє міський пологовий будинок із функціями перинатального центру ІІ рівня. Два заклади об’єднали заради удосконалення акушерсько-гінекологічної служби та приведення їх до сучасних стандартів і нормативів, покращення якості медичної допомоги та раціонального використання ліжкового фонду, кадрових і фінансових ресурсів. За ці роки оновлений пологовий будинок на Новомиколаївці значно покращив матеріально-технічну базу, відкрив нові відділення, консультативну поліклініку. Народжувати у заклад приїжджають жінки не лише з обласного центру, а й з інших населених пунктів області.

Одним із важливих оновлень у закладі після об’єднання стало відкриття відділень по наданню медичної допомоги недоношеним та тяжкохворим дітям.

Мовапро відділення інтенсивної терапії на 5 місць, де виходжуються глибоко недоношені та тяжко хворі діти до стабілізації стану, та відділення постнатальної реабілітації та ІІ етапу виходжування новонароджених на 5 місць, куди переводяться такі малюки. Тут вони перебувають спільно з мамами та отримують необхідну медичну допомогу до виздоровлення (до 2-3 місяців).

- Раніше у пологовому функціонувала палата інтенсивної терапії. Тепер тут відділення на 5 місць, де медики виходжують глибоко недоношених та тяжкохворих дітей до стабілізації їхнього стану, - розповіла Оксана Макарук. - Відділення повністю оснащене сучасним обладнанням, все виконано відповідно до медичних регламентів.

У разі тяжкої вродженої патології та необхідності тривалого високоспеціалізованого лікування транспортуються мобільною бригадою та спеціалізованим реанімобілем, придбаним за кошти державного та міського бюджету, у заклади ІІІ рівня.

Завдяки коштам міського бюджету протягом 2020-2021 років вказані відділення оновлювалися і сьогодні функціонують відповідно до сучасних стандартів та технологій. Понад 4,5 млн грн за ці роки було витрачено на капітальний ремонт відділень інтенсивної терапії, постнатальної реабілітації та ІІ етапу виходжування новонароджених. Ще 16,7 млн грн з міського бюджету спрямували на закупівлю матеріально-технічного оснащення. Для забезпечення функціонуванням нових відділень перинатального центру ІІрівня придбано сучасне медичне обладнання, зокрема апарат ультразвукової діагностики преміум класу, кольпоскопи, аналізатор біохімічний напівавтоматичний, апарати штучної вентиляції легенів для дорослих та новонароджених, концентратори кисню, фетальні монітори, монітори пацієнта, шприцеві насоси, відсмоктувач, аналізатор гіперебілірубінемії, лампа фототерапії для новонароджених, пересувний рентгенологічний апарата для новонароджених з вертикальною стійкою, багатофункціональний автоматичний хемілюмінесцентний імуноаналізатор.

 

-Ми виходжували навіть діток, що народжувалися по 500 – 800 грамів. Вони тепер – абсолютно здорові! - розповіла головний лікар пологового будинку Людмила Романів.

Загалом протягом 2014-2021 років за рахунок коштів міського бюджету проведені капітальні ремонти приміщень пологового будинку та благоустрою прилеглої території на загальну суму 22,0 млн. грн.

 

У міському пологовому будинку оновили відділення неонатальної допомоги (ФОТО)У міському пологовому будинку оновили відділення неонатальної допомоги (ФОТО)У міському пологовому будинку оновили відділення неонатальної допомоги (ФОТО)У міському пологовому будинку оновили відділення неонатальної допомоги (ФОТО)У міському пологовому будинку оновили відділення неонатальної допомоги (ФОТО)У міському пологовому будинку оновили відділення неонатальної допомоги (ФОТО)У міському пологовому будинку оновили відділення неонатальної допомоги (ФОТО)У міському пологовому будинку оновили відділення неонатальної допомоги (ФОТО)У міському пологовому будинку оновили відділення неонатальної допомоги (ФОТО)У міському пологовому будинку оновили відділення неонатальної допомоги (ФОТО)У міському пологовому будинку оновили відділення неонатальної допомоги (ФОТО)У міському пологовому будинку оновили відділення неонатальної допомоги (ФОТО)У міському пологовому будинку оновили відділення неонатальної допомоги (ФОТО)


Фото пресслужби Кропивницької міської ради