Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Оновлено протокол надання меддопомоги для лікування COVID-19

Оновлено протокол надання меддопомоги для лікування COVID-19

Оновлено протокол надання меддопомоги для лікування COVID-19Вийшла нова редакція протоколу «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)». Протокол розроблено фахівцями Міністерства та найкваліфікованішими спеціалістами в галузі охорони здоров’я. Серед змін - оновлено визначення підозрілого та ймовірного випадку захворювання на COVID-19, визначені критерії не контагіозності пацієнтів, що відповідали визначенню підтвердженого випадку COVID-19, а також критерії завершення амбулаторно-поліклінічного лікування (припинення самоізоляції) та оновлено алгоритм тестування на наявність коронавірусу SARS-CoV-2.

Воновленому протоколі, зокрема, розширена схема використання глюкокортикоїдів, визначено алгоритми призначення антикоагулянтної терапії, доповнені підходи до протимікробної терапії вторинної бактеріальної ко-інфекції, також конкретизовано показання для призначення лікарського засобу тоцилізумаб.

Також змінюються підходи до ПЛР-тестування. Так тест здійснюватиметься лише у випадку наявності ознак захворювання: обов'язковому дослідженню підлягають особи з підозрою, з пневмоніє, з позитивним ІФА-тестом. Контактні особи тепер поміщатимуться на 14-денну ізоляцію і в разі відсутності будь-яких проявів хвороби зможуть приступати до навчання чи роботи, без отримання негативного ПЛР-тесту, як це було раніше.

Оновлений стандарт «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19) можна переглянути за цим посиланням.