Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Оновлений травмопункт із сучасним рентгенапаратом працюватиме на базі лікарні швидкої меддопомоги (ФОТО)

Оновлений травмопункт із сучасним рентгенапаратом працюватиме на базі лікарні швидкої меддопомоги (ФОТО)

Оновлений травмопункт із сучасним рентгенапаратом працюватиме на базі лікарні швидкої меддопомоги (ФОТО)За участі керівництва міста та лікарської спільноти на базі Кропивницької міської лікарні швидкої медичної допомоги після капітального ремонту відкрили оновлений травматологічний пункт. Він надає невідкладну допомогу з 1982 року, від того часу капітального ремонту приміщення ще не було. Тепер окрім ремонту травмопункт отримав ще й сучасний ретгенапарат, якого теж потребував заклад.

"Наш травмопункт працює цілодобово без вихідних.За добу лікар-травмотолог приймає від 30 до 50 хворих. Були випадки, коли в нас були великі черги в коридорах, бо на обстеження йшло багато часу. З придбанням цього рентгенапарату ми ніби перейшли із кам'яного віку у вік цифрових технологій, бо попереднє обладнання було ще 93 року випуску. Зараз на новому апараті можна робити максимально якісні обстеження", - говорить Валерій Заремба, заступник головного лікаря з хірургічної допомоги.

У травматологічному пункті було повністю замінено вікна, вентиляційну систему, проведено оздоблювальні роботи, за усіма стандартами облаштовано пандус. У рентгенкабінеті встановлені спеціальні броньовані двері із дотриманням усіх стандартів якості. Загальна вартість проведених робіт складає 2,4 млн грн. На даний час освоєно кошти з міського бюджету у сумі 1,5 млн грн. Крім того, придбано рентенологічний апарат за рахунок коштів субвенції на соціально-економічний розвиток на суму 6,5 млн грн.

"Ми йдемо у напрямку високих соціальних стандартів надання медичних послуг, однак повинні ще пройти певний відрізок шляху. Але людина повинна отримати медичну допомогу відповідно до усіх світових протоколів зараз, на такому рівні, щоб він не відрізнявся від рівня Києва чи Мюнхена, аби вона не мріяла їхати закордон для того, щоб там вилікуватись. COVID-19 - це виклик сьогодення, тому ми приділяємо багато уваги галузі медицини. Можливо надалі ми будемо ми будемо перейматись іншими питаннями, але рентгенівське відділення і діагностичний центр, які ми відкрили сьогодні, потрібні для лікування й інших хвороб. На превеликий жаль, медзаклади наповнені хворими і людей треба якісно лікувати. Ось для цього ми і робимо модернізацію, реформування медичної галузі і міська рада не перебуває осторонь цих процесів, бо не може держава самостійно на 100% вирішити всі питання", - відзначив під час відкриття травмопункту міський голова Андрій Райкович.

Нагадаємо, на базі стаціонару № 1 Центральної міської лікарні, що на Фортечних валах, сьогодні також було відкрито сучасний діагностичний центр, у якому містяни матимуть можливість проходити обстеження КТ та УЗД.

Додамо, що за часів нинішньої каденції Міської ради м. Кропивницького для міської лікарні швидкої медичної допомоги було закуплено сучасний УЗД-апарат та хірургічне обладнання європейського рівня, виконано капітальні ремонти даху урологічного та гінекологічного відділення, а також відкрито інсультний центр, якого так потребувало місто.

Фото пресслужби міської ради

 

Оновлений травмопункт із сучасним рентгенапаратом працюватиме на базі лікарні швидкої меддопомоги (ФОТО)Оновлений травмопункт із сучасним рентгенапаратом працюватиме на базі лікарні швидкої меддопомоги (ФОТО)Оновлений травмопункт із сучасним рентгенапаратом працюватиме на базі лікарні швидкої меддопомоги (ФОТО)Оновлений травмопункт із сучасним рентгенапаратом працюватиме на базі лікарні швидкої меддопомоги (ФОТО)Оновлений травмопункт із сучасним рентгенапаратом працюватиме на базі лікарні швидкої меддопомоги (ФОТО)Оновлений травмопункт із сучасним рентгенапаратом працюватиме на базі лікарні швидкої меддопомоги (ФОТО)