Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » На базі Центральної міської лікарні відкрили сучасний діагностичний центр із першим комунальним комп'ютерним томографом (ФОТО)

На базі Центральної міської лікарні відкрили сучасний діагностичний центр із першим комунальним комп'ютерним томографом (ФОТО)

На базі Центральної міської лікарні відкрили сучасний діагностичний центр із першим комунальним комп'ютерним томографом (ФОТО)Напередодній Дня міста на базі Центральної міської лікарні відкрили сучасний діагностичний центр, у якому містяни матимуть можливість проходити обстеження КТ та УЗД. Центр є вкрай важливим, оскільки на його базі працюватиме перший комунальний комп'ютерний томограф, який допомагатиме закладу у лікуванні хворих на COVID-19.

"Нинішні епідемічні умови спонукали, щоб за короткий термін відремонтувати приміщення і встановити тут комп'ютерний томограф. Кошти тут вкладені великі,завдячючи депутатському корпусу і міській владі, ми маємо тепер сучасний апарат, який допоможе нам діагностувати захворювання. Для нас це вкрай важливо, оскільки ми є базовим закладом в боротьбі з COVID-19. Ми стали на рівень вище у нашій професійній діяльності", - відзначив під час відкриття керівник КНП «Центральна міська лікарня» Олександр Артюх.

Вартість нового комп'ютерного томографа марки Hitachi японського виробництва становить 14,8 млн грн. Це сучасний апарат преміум класу, який дозволяє обстежувати пацієнтів із великою вагою із меншим страхом закритого простору, адже частина томографа, що здійснює діагностику, є меншою, ніж у поширених моделей такого обладнання.За словами начальниці міського управління охорони здоров'я Оксани Макарук, наявність такого обладнання - можливість діагностувати ті захворювання, у виявленні яких неефективне рентгенелогічне дослідження.

"Для нас це надважлива подія, бо такого обладнання у міських комунальних закладах немає взагалі, - відзначила Оксана Макарук. -Це одна із обов'язкових умов сучасної діагностики, зокрема, що стосується вірусних пневмоній. На жаль, уже доведено, що рентгенологічне обстеження не є ефективним у виявлені цих захворювань, тому обстеження на комп'ютерному томографі є обов'язковим. Послуга обстеження на КТ включена у пакет послуг лікарні щодо лікування хворих на COVID-19, що фінансує НСЗУ, тому пацієнти, які будуть лікуватиcя в цьому стаціонарі, безкоштовно проходитимуть комп'ютерну томографію, відповідно до видатків, що направлятиме НСЗУ. Для всіх інших пацієнтів закладом будуть затверджені тарифи. Зазвичай, у наших комунальних закладах вартість діагностичних послуг нижча, аніж у приватних".

На новому діагностичному обладнанні працюватиме молодий лікар-рентгенолог Вадим Котляренко, який після навчання у Полтаві повернувся на роботу в Кропивницький. Він вже завершив навчання в інтернатурі, зараз проходить додаткові спецкурси для роботи з новим апаратом.

"Пандемія стала для нас викликом, який змусив переосмислити підходи до розвитку медицини, базових речей, які мають бути в медичному закладі. Я вважаю, що і в таких умовах ми зробили правильні акценти, як і попередні 5 років, здійснивши великий прорив у медицині первинної та вторинної ланки. І наші лікувальні заклади відповідають медичним стандартам 2020 року", - наголосив під час відкриття міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

На базі Центральної міської лікарні відкрили сучасний діагностичний центр із першим комунальним комп'ютерним томографом (ФОТО)На базі Центральної міської лікарні відкрили сучасний діагностичний центр із першим комунальним комп'ютерним томографом (ФОТО)На базі Центральної міської лікарні відкрили сучасний діагностичний центр із першим комунальним комп'ютерним томографом (ФОТО)На базі Центральної міської лікарні відкрили сучасний діагностичний центр із першим комунальним комп'ютерним томографом (ФОТО)На базі Центральної міської лікарні відкрили сучасний діагностичний центр із першим комунальним комп'ютерним томографом (ФОТО)На базі Центральної міської лікарні відкрили сучасний діагностичний центр із першим комунальним комп'ютерним томографом (ФОТО)