Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Міський пологовий будинок святкує «День Поспішайки»

Міський пологовий будинок святкує «День Поспішайки»

Міський пологовий будинок святкує «День Поспішайки»Всесвітній день недоношених дітей — Міжнародний день, встановлений Європейським фондом допомоги новонародженим та партнерами у 2008 році, який відзначається щорічно 17 листопада.

Гасло Всесвітнього дня передчасно народженого малюка: "Народжений завчасно: забезпечення правильного догляду, у потрібний час, у потрібному місці" Щорічно на планеті близько 15 мільйонів дітей народжуються недоношеними, в середньому це кожна 10-та дитина з народжуваних.

Якщо дитина з’являється на світ раніше терміну, органи і системи у неї ще не розвинені в тій же мірі, що у доношеної. Тому вона з першої хвилини потребуватиме медичної допомоги, причому її обсяг і тривалість будуть залежати від того, на якому терміні і з якою вагою народився малюк.

В міському пологовому будинку створені всі необхідні умови для догляду за недоношеними малюками , впровадженісучасні технології інтенсивної підтримки життєво важливих функцій передчасно народжених дітей.

Виходжені в стінах міського пологового, здорові та веселі , народжені в різні роки малюки та їхні батьки були запрошені на свято «День Поспішайки» , яке влаштували їм медичні працівники . Лікарі та медичні сестри привітали діток та їх батьків та подарували кожному малюку подарунок.

Для дітей це було дійсно свято, запрошені аніматори вбрані в костюми звірів повеселилита розмалювали малечу . Музика, квіти, кульки та ігри на декілька годин перетворили хол пологового будинку в казкову країну.

Міський пологовий будинок святкує «День Поспішайки»Міський пологовий будинок святкує «День Поспішайки»