Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Святкова "Виїзна клініка" у цифрах

Святкова "Виїзна клініка" у цифрах

Близько 1,5 тис осіб було обстежено під час "Виїзної клініки", що працювала у Ковалівському парку під час святкування річниці заснування Кропивницького. Містяни могли отримати консультацію лікарів і перевірити свій стан здоров'я.

 

Не оминули акцію від медиків і дітлахи. Понад 400 дітей побували на ігровому майданчику акції та скуштували кисневий коктейль, заодно перевіривши свій зріст, вагу та гостроту зору.

За зведеними даними, перевірити вміст цукру в крові всттигли 175 осіб (у 77 осіб виявили підвищений підвищений рівень цукру); виміряти артеріальний тиск - 251 особа (підвищений тиск виявиои у 147 осіб) та очний тиск - 36 осіб (в жодного відхилень не було виявлено).

 

304 кропивничанина скористались послугою обстеження на ВІЛ із допомогою експрес - тестів. На щастя, усі обстежені мали негативний результат. Понад 200 містян скористались можливістю перевірити зір, близько 150 - виміряти зріст і вагу.

Загалом за час акції медики встигли приготувати майже 500 кисневих коктейлів.

Зауважимо, така акція проходить у Кропивницькому не вперше. Вона направлена на профілактику захворюваності населення найпоширенішими хворобами, а також просвітницьку роботу щодо турботи про власне здоров'я.