Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» Матеріали за 18.07.2024
Сортувати новини за: датою новин | популярністю | відвідуваністю | коментарям | абеткою

Як захиститися від сонця та спеки

Як захиститися від сонця та спекиДотримання цих простих правил допоможе вберегти своє здоров’я під час спеки:

Залишайтеся вдома: якщо є така можливість, то краще більше часу проводити вдома й не ризикувати: перебування під прямими сонячними променями вдень небезпечне тепловими ударами й зневодненням. Уникайте перебування на сонці з 11:00 до 16:00.

Пийте воду коли надворі спека, вкрай важливо не тільки вберегтися від теплового удару та охолоджувати організм, але й достатнього пити рідини, щоб уникнути зневоднення. Виходячи на вулицю (особливо вдень), беріть із собою пляшку води, щоб будь-якої миті мати змогу зробити ковток, сполоснути обличчя або навіть допомогти комусь, хто має потребу у воді. Зважте, що і води буває забагато. Рекомендована доза води – не більше 1,5 літра на годину, інакше у вашій крові може знизитися рівень солі. Подібне трапляється не часто, але краще споживання такого об’єму води розтягнути в часі.

Полегшимо раціон влітку:наш організм не потребує багато їжі. Тому у цей період можна відмовитись від смажених, жирних та важких для шлунку страв. Краще надати перевагу супам та легким салатам. Окрім того, можна порадувати себе смачненьким морозивом, що теж допомагає на короткий час пережити спеку. Саме час перейти на легке веганське харчування: сезон овочів та фруктів – це пряме запрошення до такого кроку.

Як бути з дитиною під час обстрілів

Як бути з дитиною під час обстрілівУ такі моменти нам усім страшно. Але діти особливо вразливі.

Вони можуть стресувати вже тому, що не розуміють, що відбувається.

Тут знадобиться наша спокійна поведінка. Вона допоможе знизити тривогу у дитини і зберегти емоційний стан у нормі.

Алгоритми з нашої каруселі теж стануть у пригоді батькам.

Зібрали поради психологині Світлана Ройз, що можна сказати дітям, які бояться гучних звуків та вибухів.