Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » У Кропивницькому стрімко зростає кількість хворих на коронавірус

У Кропивницькому стрімко зростає кількість хворих на коронавірус

У Кропивницькому стрімко зростає кількість хворих на коронавірусСтаном на сьогодні, 16 серпня, на стаціонарному лікуванні у центральній міській лікарні Кропивницького перебуває 14 пацієнтів, хворих на коронавірус, з них 8 дорослих та 6 дітей. За останню добу, зокрема, госпіталізували 3 хворих, натомість виписали – 3.

Стан усіх госпіталізованих – легкого та середнього ступеня важкості, у важкому стані (тобто у реанімації чи на штучній вентиляції легень) пацієнтів немає.

Ще 72 хворих лікується амбулаторно, у тому числі 1 дитина.

За словами медичного директора КНП «ЦМЛ» Оксани Кабанчук найчастіше основними симптомами COVID-19 є загальна слабкість та сонливість, сухий кашель, нежить, біль у горлі, ядуха, підвищення температури тіла понад три дні. При цьому, втрата нюху чи смаку у хворих зараз зустрічається все рідше. Найважче хворіють пацієнти старшого віку, особливо ті, які мають супутні хронічні недуги, такі як цукровий діабет та захворювання дихальної, серцево- судинної систем

Медики нагадують, що попри те, що нинішня кількість госпіталізацій більш звична для осінньо-зимового періоду, говорити про спалах епідемії коронавірусу у Кропивницькому наразі зарано. Однак і пильності втрачати не варто.