Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Заклади первинної медичної допомоги отримали автівки

Заклади первинної медичної допомоги отримали автівки

Заклади первинної медичної допомоги отримали автівкиЗаклади охорони здоров’я Кiровоградської областi, що задiянi у реалiзацiї унiверсально-прогресивної моделi патронажу, отримали від ЮНІСЕФ п’ять автiвок, одну з них отримала «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини» Кропивницької міської ради.

За інформацією Благодійного фонду «Безпечне майбутнє» це авто з гiбридним двигуном, без спецiального обладнання. Воно призначене для вiдвiдування сiмей з дiтьми патронажними медичними сестрами, якi задiянi у наданнi первинної медичної допомоги. Це не є невiдкладна чи лiкувальна допомога, це профiлактика, що покликана забезпечувати постiйний огляд дiтей, визначати їх показники в контекстi профiлактичного огляду.

Наявнiсть авто дозволить медперсоналу бути бiльш мобiльними та вiдвiдувати сiм’ї з дiтьми.

Впровадження унiверсально-прогресивної моделi патронажу розпочалося на Кiровоградщинi, минулого року, у рамках партнерства Дитячого фонду ООН (ЮНIСЕФ) та Благодiйного фонду «Безпечне майбутнє». Четверо медичних працiвників пройшли вiдповiднi тренiнги та надають послугу домашнiх вiзитiв до вагiтних та родин з дiтьми вiд нуля до трьох рокiв.

Крім того, «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 м. Кропивницького» Кропивницької міської ради» отримав сучасний електромобіль в рамках спільного проєкту з World Bank Ukraine «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя».

 

Заклади первинної медичної допомоги отримали автівки