Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Лікар з Кіровоградащини та лікарка з Дніпропетровщини розвінчали міфи про туберкульоз

Лікар з Кіровоградащини та лікарка з Дніпропетровщини розвінчали міфи про туберкульоз

Медик та медикиня дали поради, які допоможуть залишатися здоровими

Щороку в Україні реєструють понад 20 тисяч нових випадків і рецидивів туберкульозу. Лікарі та лікарки допомагають успішно боротися із недугою. Але є перепона — люди не завжди готові пройти обстеження, аби виявити хворобу. Адже про губеркульоз досі існує багато міфів, які заважають діагностиці та лікуванню.

Сімейний лікар з Кіровоградщини та лікарка з Дніпропетровщини Дмитро Корольков та Олена Лемешко разом з колегами з інших регіонів України розвінчали найпоширеніші міфи про туберкульоз. Чи можна отримати збудника хвороби через речі людини, що живе із недугою, за яких обставин можна захворіти на туберкульоз та чому міцний імунітет не вбереже від хвороби? Відповіді на ці та інші питання дивіться у відео, яке підготувала команда соціального проекту «Твій сімейний лікар».

Посилання на відео:

Якщо у вас є підозра на туберкульоз не зволікайте з візитом до сімейного лікаря або лікарки. Не виявлений і не вилікуваний туберкульоз може призвести до ускладнень, вплинути на здоров'я та якість життя — вашого та ваших близьких. Туберкульоз виліковний, тож якнайшвидше отримай- безоплатне лікування й живіть здорове життя.