Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Близько 300 кропивничан із групи ризику вакцинувалися від коронавірусу

Близько 300 кропивничан із групи ризику вакцинувалися від коронавірусу

Близько 300 кропивничан із групи ризику вакцинувалися від коронавірусуІз 25 лютого у Кропивницькому стартував І етап вакцинації осіб, які належать до критичної групи ризику інфікування. Серед них медичні працівники, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19, військовослужбовці, працівники та мешканці інтернатів чи інших спеціалізованих закладів із догляду за літніми людьми. Станом на 3 березня, отримали щеплення 272 кропивничан, серед них понад півсотні працівників Центральної міської лікарні, яка є госпітальною базою для хворих на коронавірус в обласному центрі.

Для проведення І етапу вакцинації у Кропивницькому при Центрі первинної медико-санітарної допомоги № 2 створено одну мобільну бригаду у складі двох лікарів, чотирьох медсестер і водія. Її очолює сімейний лікар Ярослав Сушко, який став першим медичним працівником в області, вакцинованим від коронавірусу. Уся команда медичної бригади, що проводить щеплення, пройшла відповідне навчання з імунізації в Києві, і працює щодня за розробленим графіком. Вакцинація осіб із категорії ризику проводиться добровільно і безкоштовно.

Наразі згоду на вакцинацію від COVID-19 дали згоду близько 400 медичних працівників із Кропивницького. Усього ж місто отримало 4 186 доз вакцини Oxford/AstraZeneca, купленої коштом державного бюджету. Вакцина вироблена в Індії, має локальну назву Covishield.

Додамо також, що з 1 березня в Україні створено можливість записатись до списку очікування на вакцинацію від COVID-19. Електронний список очікування формується через портал чи мобільний застосунок Дія та національний контакт-центр МОЗ. Докладну інструкцію можна прочитати за посиланням.

Фото прес-служби Кіровоградської ОДА