Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » НОВИЙ ЛЕТАЛЬНИЙ ВИПАДОК, СПРИЧИНЕНИЙ КОРОНАВІРУСОМ, ЗА ОСТАННІЙ ТИЖДЕНЬ У КРОПИВНИЦЬКОМУ

НОВИЙ ЛЕТАЛЬНИЙ ВИПАДОК, СПРИЧИНЕНИЙ КОРОНАВІРУСОМ, ЗА ОСТАННІЙ ТИЖДЕНЬ У КРОПИВНИЦЬКОМУ

НОВИЙ ЛЕТАЛЬНИЙ ВИПАДОК, СПРИЧИНЕНИЙ КОРОНАВІРУСОМ, ЗА ОСТАННІЙ ТИЖДЕНЬ У КРОПИВНИЦЬКОМУБільше 10 нових хворих на COVID-19  виявлено за останній тиждень у Кропивницькому. Це дещо менше, ніж у даних за попередній тиждень https://bit.ly/3f4ol35. Однак навідміну від попереднього тижня, останній відзначився ще й летальним випадком. 
Учора від ускладнень, спричинених коронавірусом, померла 69-річна кропивничанка. Жінка працювала молодшою сестрою в кабінеті УЗД в обласній лікарні. 
Нині в області 66 людей наразі лікуються від коронавірусної інфекції, 38 з них у стаціонарних умовах,  24 з яких - у відділеннях Центральної міської лікарні, що є госпітальною базою для хворих на COVID-19 із Кропивницького. Найбільша чисельність інфікованих на коронавірус зосереджена саме в обласному центрі.
В Україні ж кількість осіб, яким за весь час епідемії діагностували коронавірусну інфекції, вже понад 49 тисяч, з них 21,7 тисяч осіб - одужали, 1,2 тисячі українців - померли. 
Додамо також, що від сьогодні, 6 липня розпочався черговий етап послаблення карантинних заходів. Зокрема змінились вимоги до обсервації та самоізоляції.
Відповідне рішення прийняли члени засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС.
Самоізоляція та обсервація припиняються за умови отримання негативного результату ПЛР-тестування на COVID-19, яке було проведено після того, як людина перетнула державний кордон чи пункти виїзду з тимчасово окупованих територій у Донецькій чи Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.
Разом із цим не підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території:
співробітники Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста;
співробітники акредитованих в Україні дипломатичних місій;
учасники зовнішнього незалежного оцінювання та вступних випробувань за запрошенням закладу вищої чи фахової передвищої освіти разом із однією людиною, яка супроводжує кожного з них, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворим на коронавірус. Послаблення протиепідемічних заходів стосуються й роботи кінотеатрів. Їм дозволили працювати, але за умови наповненості залу не більше ніж на 50%.