Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » На медичну галузь Кропивницького у 2020 році необхідно 34 млн грн: міська рада звернулася до Уряду

На медичну галузь Кропивницького у 2020 році необхідно 34 млн грн: міська рада звернулася до Уряду

На медичну галузь Кропивницького у 2020 році необхідно 34 млн грн: міська рада звернулася до УрядуЗ метою своєчасної та у повному обсязі виплати заробітної плати медичним працівникам, для уникнення соціальної напруги в медичних колективах та недопущення порушення законодавства про оплату праці депутати міської ради звернулися до Кабінету Міністрів України з ініціативою збільшити медичну субвенцію місту Кропивницькому на 2020 рік до 33,98 млн грн.

«Відповідно до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» управлінню охорони здоров'я Міської ради міста Кропивницького, як головному розпоряднику бюджетних коштів доведені граничні показники видатків медичної субвенції (І квартал 2020 року) у сумі 46,6 млн грн, що на 9,7 млн грн менше від фактичних видатків відповідного періоду 2019 року.

Враховуючи зростання посадових окладів у 2020 році на 9,4 % та мінімальної заробітної плати на 13,2 %, затверджений обсяг видатків по медичній субвенції для міста Кропивницького покриває потребу у видатках на оплату праці на 57,8 %. Незабезпеченість галузі «Охорона здоров’я» у І кварталі 2020 року у видатках на заробітну плату з нарахуваннями складає 33,98 млн грн.

Аналогічна ситуація склалася на початок 2019 року і триває й дотепер. Постійна наявність кредиторської заборгованості з виплати заробітної плати протягом 2019 року викликає соціальну напругу у колективах закладів охорони здоров'я, як наслідок, - до відтоку кваліфікованих кадрів та масових звільнень працівників. Тому протягом 2019 року проводилися заходи з оптимізації галузі та економії фінансових ресурсів, зокрема скорочено 206 штатних посад та розпочато процес об’єднання стоматологічних поліклінік міста.

У період реформування галузь «Охорона здоров’я» потребує посиленої уваги та підтримки на державному рівні задля успішної реалізації на практиці основних етапів медичної реформи. У свою чергу міська влада, у межах фінансових можливостей, максимально долучається до вирішення проблем медичної галузі. З початку 2019 року на оплату праці медичних працівників виділено з міського бюджету кошти у сумі 34,8 млн грн. Крім того, усі заклади охорони здоров'я міста Кропивницького автономізовано та підготовлені до підписання договорів з Національною службою здоров’я України.

В той же час ситуація, що склалася, унеможливлює належне функціонування закладів охорони здоров'я міста, виконання їх основних функцій – надання якісної медичної допомоги населенню, що в свою чергу ускладнює ефективне запровадження реформ на місцевому рівні та у державі в цілому.», - йдеться у зверненні.

 

 
З офіційного сайту Міської ради м. Кропивницький