Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Ключову інформацію стосовно ВІЛ відтепер можна знайти на одному українському ресурсі

Ключову інформацію стосовно ВІЛ відтепер можна знайти на одному українському ресурсі

Ключову інформацію стосовно ВІЛ відтепер можна знайти на одному українському ресурсі 01 жовтня запустився сайт prozdorovia.in.ua ‒ перший веб-портал українською мовою, що об’єднав всю ключову інформацію стосовно ВІЛ. Сайт забезпечує доступ до найсвіжіших даних про тестування, діагностику й лікування ВІЛ-інфекції. Тут розміщена бібліотека тематичних інформаційно-освітніх матеріалів, а також масштабні карти пунктів тестування на ВІЛ і пунктів надання підтримки людям, які живуть з ВІЛ в Україні. Контент порталу було розроблено спільно з експертами Центру громадського здоров’я МОЗ України.

 

Розробка prozdorovia.in.uaбула ініційована найбільшою пацієнтською організацією в Україні БО "100% життя” в партнерстві з Центром громадського здоров’я МОЗ і реалізована в рамках проектуHealthlink: "Прискорення зусиль з протидії ВІЛ в Україні"за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Робота над порталом тривала 3 місяці.

 

Матеріали сайту будуть корисні для: загального населення, медиків, а також людей, які живуть з ВІЛ чи перебувають у групі ризику.

 

Унікальною особливістю сайту є бібліотека інформаційно-освітніх матеріалів, що стосуються теми ВІЛ та громадського здоров’я ‒ вони доступні в розділі "Матеріали”. Користувачі мають можливість безкоштовно завантажити їх для професійного чи особистого користування.В розділі "Хочу знати все про ВІЛ” можна почерпнути базову інформацію: дізнатись, що таке ВІЛ, які є способи передачі вірусу і як цього уникнути, як і де можна пройти тестування та як лікується ВІЛ-інфекція.

 

 

Інформація, зібрана в розділі "Як жити з ВІЛ на 100%” допомагає з’ясувати: що робити в разі виявлення ВІЛ, яким буде лікування, як подбати в цій ситуації про своїх партнерів і рідних, що слід знати про свої права.

 

Розділ "Я медик, хочу знати більше” орієнтований на лікарів: реалізація медичної реформи змінює їхню роль в боротьбі з епідемією ВІЛ в Україні, зокрема надаючи більше повноважень сімейним лікарям. Тут зібрана актуальна інформація про тестування на ВІЛ, антиретровірусну терапію та особливості призначення лікування, про ВІЛ-резистентність, індексне тестування та інші дотичні теми.

 

В розділі "Де пройти тест” розміщено дві карти: одна з пунктами тестування на ВІЛ по всій Україні, а друга ‒ з контактами організацій, де люди, які живуть з ВІЛ, можуть отримати необхідну підтримку. Ці карти є наймасштабнішими за охопленням населених пунктів України і будуть постійно оновлюватись.

 

Якщо у вас є пропозиції, щодо роботи інформаційного ресурсу, будь ласка, пишіть pr@network.org.ua

 

Проект Healthlink: "Прискорення зусиль з протидії ВІЛ/СНІДу в Україні” впроваджується впродовж 2017-2022 років у 12 пріоритетних для PEPFAR регіонах України: Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Київська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Херсонська, Черкаська, Чернігівська області та м.Київ. Метою проекту є покращення доступу людей, які живуть з ВІЛ, і представників ключових груп до якісних послуг з тестування, профілактики і лікування ВІЛ. Реалізується БО "100% ЖИТТЯ” у партнерстві з МБФ "Альянс громадського здоров’я” за фінансової підтримки USAID.

БО «100% Життя» (раніше Мережа ЛЖВ) — найбільша пацієнтська організація в Україні, місія якої – боротьба за Життя. Мережа працює з пацієнтами та для пацієнтів, в тому числі представляючи інтереси людей, які живуть з ВІЛ, в 25 регіонах України.