Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» Матеріали за 06.09.2024
Сортувати новини за: датою новин | популярністю | відвідуваністю | коментарям | абеткою

140 профілактичних щеплень зроблено у вакцинальному автобусі

140 профілактичних щеплень зроблено у вакцинальному автобусіЗа ініціативи ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗУ» за сприяння управління охорони здоров’я Кропивницької міської ради та керівництва КНП «Центральна міська лікарня» Кропивницької міської ради» проведено виїзну сесію з імунізації у Фортечному районі міста Кропивницького.

У вакцинальному автобусі мобільною бригадою фахівців КНП «ЦПМСД №1 міста Кропивницького» (керівник Лариса Свириденко) проведено профілактичні щеплення усім бажаючим проти COVID-19, дифтерії, правця та вірусного гепатиту В.

Щеплення зробили працівники КНП «Центральна міська лікарня», які безпосередньо надають допомогу хворим на Covid-19, знаходячись в зоні ризику та інші працівники медичного закладу, викладачі навколишніх навчальних закладів та пересічні громадяни Фортечного району міста Кропивницького.

Національний портал з імунізації

Національний портал з імунізаціїГромадська спілка «Коаліція за вакцинацію» в рамках проекту USAID "Розбудова стійкої системи громадського здоров'я", аби вакцинуватися українцям стало ще легше та зручніше, розробила онлайнсервіс - чат-бот з вакцинації https://vaccine.org.ua/chat/

 

Цей інструмент, яким зручно користуватися з мобільного телефону, інформує про:

o інфекційні ризики для українців та захист від інфекцій;

o відповіді на поширені запитання про вакцини та щеплення; офіційні ресурси з інформацією про інфекції та вакцинацію.

Уже зараз чат-бот може розрахувати графік щеплень за датою народження людини. Надалі його функціонал планується розширити таким чином, щоб з його допомогою можна було записатись на вакцинацію, зв'язатись зі своїм лікарем.

Нагадуємо, що 1 серпня в Україні, за рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, протокол №4 від 17.06.24 розпочався додатковий раунд з вакцинації дітей та ревакцинації дорослих проти дифтерії, правця та кашлюку, який триватиме до кінця 2024 р.

Детальніше про кампанію на сайті МОЗ за посиланням: https://moz.gov.ua/uk/dodatkovij-raund-z-imunizaciyi-proti-difteriyi-ta-pravcya-yak-pereviriti-svij-vakcinalnij-status-i-otrimati-sheplennya-bezoplatno