Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» Матеріали за 12.07.2024
Сортувати новини за: датою новин | популярністю | відвідуваністю | коментарям | абеткою

Харчові отруєння: як їм запобігти

Харчові отруєння: як їм запобігтиХарчові отруєння відомі людині з давніх часів. Щойно людина почала пробувати різноманітну їжу, травна система стала уразливою до інтоксикацій.

Згідно статистики Всесвітньої організації охорони здоров'я, кількість харчових отруєнь зростає щороку на 10-12%. Майже 2 мільйона людей у світі щороку помирають внаслідок харчових отруєнь, з них - біля 75% складають діти до 14 років. В Україні в 2023 роцізареєстровано 13 спалахів інфекційних захворювань, збудник яких потрапив в організм людини через харчі. В Кіровоградській області за 2023 рік зареєстровано 1 груповий випадок харчової токсикоінфекції. За інформацією Держпродспоживслужби в Україні в першому півріччі 2024 року харчові продукти були причиною 10 спалахів.

Харчові отруєння(токсикоінфекції) – це гострі захворювання, які виникають внаслідок вживання в їжу продуктів, що містять шкідливі мікроорганізми або їх отруйні речовини.

В Україні в теперішній ситуації проблема ще більш ускладнилась у зв’язку із аномальною спекою та аварійними відключеннями світла.