Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Шановні медичні сестри!

Шановні медичні сестри!

Шановні медичні сестри!Щороку вже понад пів століття в усьому світі 12-го травня відзначається професійне свято – Міжнародний день медичної сестри

Професія медичної сестри – одна з найгуманніших професій у світі, складна і багатогранна. Вона поєднує в собі надзвичайну відповідальність і високий професіоналізм, відданість і самопожертву. Саме тому лікарі високо цінують Вашу невтомну працю, а пацієнти –

увагу та турботу.

У медичній галузі міста Кропивницького сьогодні несуть трудову варту понад 1100 середніх медичних працівників, щороку їх лави поповнюються молодими кваліфікованими кадрами, розширюється спектр медичних послуг відповідно до потреб громади та сьогодення.

Медсестра - не просто професія, це стан душі, здатність щохвилини співчувати людському болю і стражданню та сповна надавати необхідну медичну та психологічну допомогу хворому.

Особливої актуальності та значущості вона набуває в період війни, адже саме Ви, перебуваючи на передовій чи в тилу першими надаєте медичну допомогу пораненим військовослужбовцям чи мирним жителям, постраждалим від агресії ворога, рятуючи не лише людські життя, а й душі. Ваш внесок у Перемогу неоцінимий, потребує великої мужності, стійкості духу, хоробрості.

Саме тому невипадково це свято започатковано в день народження англійської сестри милосердя Флоренс Найтінгейл, яка організувала догляд за пораненими солдатами під час Кримської війни, стала фундатором професії медичних сестер.

З нагоди Вашого професійного свята - Міжнародного Дня медичної сестри прийміть щирі вітання та безмежну вдячність за Ваші чуйні серця, за врятовані життя, за повернуте здоров'я!

Бажаємо всім медсестрам, фельдшерам, акушеркам, лаборантам міцного здоров'я, невичерпної енергії, стійкості духу, щасливого життя під мирним небом України!