Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Місяць цифрової грамотності

Місяць цифрової грамотності

Місяць цифрової грамотності53% українців володіють цифровою грамотністю нижче базового рівня. Тому Міністерство цифрової трансформації України оголошує місяць цифрової грамотності — масштабну інформаційну кампанію, яка надихне українців на навчання цифрових навичок.

Стратегічний партнер — швейцарсько-українська Програма EGAP, що виконується Фондом Східна Європа. Інформаційним партнером став Facebook.

Закликаємо лідерів думок і соціально відповідальні компанії долучатися до ініціативи.

Щодня впродовж місяця спільно з партнерами ми будемо:

▪️ розповідати про цифрові компетентності та проводити інтерактивні квестові завдання на вивчення кожної з компетентностей

▪️ складати національний тест з цифрової грамотності Цифрограм для громадян, а також Цифрограми для вчителів, медиків, держслужбовців, міжнародну сертифікацію навичок володіння комп’ютером ICDL

▪️ проводити в соцмережах конкурси на тему цифрової грамотності з подарунками

▪️ організовувати освітні онлайн-події

▪️ презентувати покрокові інструкції щодо використання онлайн-сервісів

Спеціально для Місяця цифрової грамотності ми розробили набір промоматеріалів, якими можна скористатися для публікацій онлайн й привернути увагу до ідеї цифрової грамотності. Завантажуйте та використовуйте Open Pack дизайн-матеріалів: https://bit.ly/3EpKRzC

Інформацію про активності в межах Місяця цифрової грамотності можна буде відстежувати в соцмережах за хештегом #DigitalMonth.

Нагадаємо, однією зі стратегічних цілей Міністерства цифрової трансформації України є навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки.

 

У рамках проведення Місяця цифрової грамотності учасники освітнього процесу можуть долучитися до активностей:
• ознайомлення з платформами «Дія. Цифрова освіта» та «Всеукраїнська Школа Онлайн» та реєстрація на платформах;
• складання педагогічними працівниками закладу освіти національного тесту з цифрової грамотності «Цифрограм»;
• перегляди освітніх серіалів: «Основи кібергігієни»«Кіберняні»«Обережно! Кібершахраї», «Серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті»«Як громаді стати цифровою», «Електронний підпис».