Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Громадські активісти дослідили статистичні дані у сфері охорони здоров’я, упорядковуючи Гендерний портрет Кропивницького (ІНФОГРАФІКА)

Громадські активісти дослідили статистичні дані у сфері охорони здоров’я, упорядковуючи Гендерний портрет Кропивницького (ІНФОГРАФІКА)

Громадські активісти дослідили статистичні дані у сфері охорони здоров’я, упорядковуючи Гендерний портрет Кропивницького (ІНФОГРАФІКА)У Кропивницькому створено Гендерний портрет міста. У ньому представлені результати статистичного аналізу ґендерної складової різних сфер життєдіяльності громади міста Кропивницького з 2017 по 2019 роки (у деяких випадках з 2016 по 2018 роки). Зібрані матеріали наочно демонструють ґендерні тенденції у таких сферах, як демографія, політика та публічне управління, охорона здоров’я, правопорушення та домашнє насильство, міграція, освіта.

Аналітика була сформована на основі наданої Виконавчим комітетом Міської ради міста Кропивницького, Головного управління статистики у Кіровоградській області інформації на запит громадських активістів.

Аналізуючи статистичні дані у розрізі статей, аналітики КОО ВГО «Асоціація сприяння самооорганізації населення» брали до уваги такі питання, як чисельність постійного населення, середній вік жінок і чоловіків та питома вага окремих вікових груп у загальній чисельності кропивничан, розподіл народжень та смертей за статтю, кількість реєстрації та розірвань шлюбів, кількість живонароджень за віком матері, стан здоров’я жінок і чоловіків у м. Кропивницькому, розподіл смертей за статтю та основними причинами смерті, розподіл смертей від навмисних самоушкоджень за статтю та віком, оздоровлення дітей, включаючи кількість оздоровлених дітей пільгових категорій.

Як показали дані, кропивничани найбільше хворіють на хвороби системи кровообігу, органів травлення, органів дихання. Згідно статистичних даних кількість смертей від хвороб системи кровообігу значно перевищує кількість смертей від злоякісних новоутворень. Загалом, кількість захворювань на злоякісні новоутворення збільшується. Хоча злоякісні новоутворення виявлені переважно у жінок, смертність від цієї хвороби перевищує у чоловіків. Чоловіки найбільше завдають собі навмисних захорювань. Зменшується кількість дітей, які оздоровилися за рахунок коштів місцевого бюджету. Разом з тим, кількість оздоровлених дітей пільгових категорій залишилася незмінною.

Загальна народжуваність дітей, зрештою як і чисельність населення у Кропивницькому падає, із віку 50 років кількість чоловіків стає меншою, ніж кількість жінок, а в категорії «70 років і старші» кількість жінок майже вдвічі перевищує кількість чоловіків. На щастя, кількість укладених шлюбів зростає, хоча в такому ж напрямку рухаються стовбчики, що стосуються розлучень.

Більш детально дивіться на інфографіці КОО ВГО «АССН».