Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Лікарня швидкої меддопомоги в Кропивницькому у списку опорних закладів госпітального округу Кіровоградської області

Лікарня швидкої меддопомоги в Кропивницькому у списку опорних закладів госпітального округу Кіровоградської області

Лікарня швидкої меддопомоги в Кропивницькому у списку опорних закладів госпітального округу Кіровоградської областіКНП "Міська лікарня швидкої медичної допомоги” Міської ради міста Кропивницького”є одним із опорних закладів охорони здоров’я у госпітальному окрузі Кіровоградської області на період до 2023 року. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну від 15 січня 2020 р. № 23-р «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року».

Окрім ЛШМД міста Кропивницький у переліку опорних закладів кіровоградського округу - КНП "Добровеличківська центральна районна лікарня”, КНП "Знам’янська міська лікарня ім. А. В. Лисенка”, КНП

"Кіровоградська обласна лікарня Кіровоградської обласної ради”, КНП "Світловодська центральна районна лікарня”, КНП "Центральна міська лікарня м. Олександрії”, а також КНП "Центральна районна лікарня” Гайворонської районної ради.

 

У МОЗпояснюють, Перелік опорних закладів визначений на основі відповідної Методики формування мережі робочою групою, яка була сформована МОЗ України за участю представників Національної служби здоров’я України, Міністерства розвитку громад та територій України, представників проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» та обласних державних адміністрацій.

Однією з головних умов формування переліку стала доступність закладів для пацієнтів. Шлях до лікарні не повинен перевищувати 1 годину.

До переліку включено заклади охорони здоров’я, що відповідають вимогам або можуть бути підвищеними до багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування першого або другого рівня, що забезпечуватимуть:

  • безпечність медичної допомоги на основі доказової медицини
  • своєчасність доступу до медичної допомоги
  • економічну ефективність, яка полягає у забезпеченні максимально можливої якості медичної допомоги за умови раціонального та ощадливого використання ресурсів.

Ці заклади матимуть належне робоче навантаження та забезпечать належний рівень безпеки пацієнта.