Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Оксана Макарук: Усі медичні заклади готові до початку опалювального сезону

Оксана Макарук: Усі медичні заклади готові до початку опалювального сезону

Оксана Макарук: Усі медичні заклади готові до початку опалювального сезонуЗаклади охорони здоров'я Кропивницького завершують ремонтні роботи у своїх будівлях і готові вчасно почати опалювальний сезон. Про це повідомила начальник управління охорони здоров'я Міської ради м. Кропивницький Оксана Макарук під час ранкової апаратної наради,яку щопонеділка проводить очільник міста.

За словами посадовиці, протягом року в рамках підготовки до нового опалювального періоду закладами здійснювалися поточні роботи, на які витратили майже 300 тис грн: підготовка бойлерів, теплових пунктів, заміна і поточні ремонти опалювальних систем, водопровідних і каналіз мереж, заміна вікон та дверей і т.п. Цього року також було проведено капітальні роботи на суму майже 3,8 млн грн у жіночій консультації №1, що по вул. Жадова. Близько 1 млн грн було витрачено на встановлення автономного газового опалення. У Лікарні швидкої медичної допомоги та Медико-санітарній частині № 19 було проведено ремонт покрівлі. Нині завершуються реставраційні роботи у приймальному відділенні Стаціонару № 1 Центральної міської лікарні, де проведено заміну інженерних мереж. На роботи тут вже витратили 1,2 млн грн із передбачених 2,78 млн грн.

У 2019 році 2 заклади уклали енергосервісні договори, відповідно до яких у Дитячій міській поліклініці встановлено індивідуальний тепловий пункт, а в МСЧ № 19 - розпочаті роботи по утепленню приміщення.

Цієї зими 16 будівель у міській мережі закладів охорони здоров'я будуть опалюватись шляхом централізованого теплопостачання, що забезпечить КП "Теплоенергетик", 4 медичні заклади (Амбулаторії загальної практики сімейної медицини на с.Гірниче, на вул. Казанська, Руслана Слободянюка та М. Левицького, а також жіноча консультація на базі Пологового будинку із функціями перинатального центру) отримуватимуть тепло за рахунок автономного газового опалення, стоматологічна поліклініка № 2 - за рахунок електричного опалення

"На сьогоднішній день всі заклади охорони здоров'я підготовлені до початку опалювального сезону та отримали акти готовності теплового господарства з погодженням Держенергонагляду", - повідомила Оксана Макарук.

Наразі ключовими завданнями лишаються завершення капітальних ремонтів, що були передбачені у 2019 році, та погашення кредиторської заборгованості за спожите тепло у попередньому опалювальному сезоні.

 

Переглянути