Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» Матеріали за 30.09.2024
Сортувати новини за: датою новин | популярністю | відвідуваністю | коментарям | абеткою

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого вікуМіжнародний день людей похилого віку відзначається щорічно в усьому світі. Це свято виникло з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН у 1990 році. Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року щорічно відзначає цей день.

За інформацією USAID за останні 50 років процес старіння нації у світовому масштабі розвивається із великою швидкістю і будь-яке ігнорування може позначитися негативними наслідками для тієї чи іншої держави. У 2004 році населення світу досягло, порядку 6,2 млрд. людей, а вік кожного десятого землянина досягнув 60 років і більше. За прогнозами ООН до 2025 року населення світу зросте в порівнянні з 1950 роком у три рази, а чисельність людей літнього віку – у 6 разів, у той час як число старих людей (старших 80 років) збільшиться в 10 разів.

В Україні, як і в багатьох розвинених країнах, в останні десятиріччя значно зросла частка людей похилого віку. До старшого покоління сьогодні належить кожний п’ятий.

7 ознак, що ти на межі емоційного виснаження

7 ознак, що ти на межі емоційного виснаженняТи як, тримаєш себе в руках? А скільки ще ти так витримаєш?

Пропонуємо тобі поставити собі такі запитання, щоб вчасно зробити паузу. Спокійно вдихнути, видихнути. Проаналізувати свій поточний стан і за необхідності — знайти підтримку.

Деякі поширені ознаки емоційного виснаження — в каруселі. Гортай, вони можуть наштовхнути на важливі відповіді

Джерело: Ти як?

Як споживати новини під час війни

Як споживати новини під час війниЯк не втонути в негативі, якщо добрі новини в морі інформації сьогодні майже непомітні 

Якщо коротко, то: обирай те, що дійсно важливо, фільтруй інформацію, і пам'ятай, що мозку потрібен відпочинок від усього цього.

А більше і докладніше про медіаспоживання під час війни, дізнайся у гайді у нас на сайті. У ньому ми розробили ідеї та поради, як тобі зберегти ментальне здоров’я в онлайні під час війни.

Переходь за посиланням https://howareu.com/.../bez-shkody-dlia-mentalnoho...

Джерело: Ти як?

Як заспокоїти дитину в укритті

Як заспокоїти дитину в укриттіБери зі собою в укриття техніки самодопомоги, щоб створити для дітей кращі умови під час повітряної тривоги

Маємо цілий посібник з рекомендаціями для педагогів, як підтримати школярів у моменти, коли вони переживають ті чи інші емоції. Та практичні поради, як допомогти їм опанувати тривогу і страх.

Джерело: Ти як?

Як дитинство виправдовує наші дорослі вчинки

Як дитинство виправдовує наші дорослі вчинкиЯк дитинство виправдовує наші дорослі вчинки

Інколи шукати відповіді на складні питання варто не в дитинстві, а в нашій каруселі

Бо дитинство вже минуло, а роздуми про те, як ми реагуємо на життєві труднощі — тут і зараз.

А ти як думаєш, чи у твоїх проблемах винні батьки?

Джерело: Ти як?

Що таке лукізм і чому це не ок

Що таке лукізм і чому це не окКоли зустрічають за зовнішнім виглядом, то це не початок приказки. Скоріш за все — це лукізм

Лукізм може проявлятися в різних сферах нашого життя. А його вплив є негативним — він штучно формує стандарти краси, яким наче б то треба відповідати.

Джерело: Ти як?