Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» Матеріали за 30.05.2016
Сортувати новини за: датою новин | популярністю | відвідуваністю | коментарям | абеткою

Експерти-медики впевнені, що Кіровограду необхідний власний перинатальний центр

Яким чином у Кіровограді професійно та неупереджено забезпечити подальшу модернізацію та оптимізацію акушерсько-гінекологічної служби міста та області, організувати надання якісної доступної кваліфікованої медичної допомоги жіночому населенню і новонародженим?

На ці питання шукали відповідь у експертному середовищі, зібраному у пологовому будинку №1 з керівництва департаменту охорони здоров’я Кіровоградської обласної державної адміністрації та управління охорони здоров'я Кіровоградської міської ради, керівників і провідних фахівців галузі з питань акушерства та гінекології, депутатів-медиків міської та обласної рад,
- Ми ретельно дослідили і вивчили усі статистичні дані, показники, провели інвентаризацію, і в результаті прийшли до спільної думки, що пологові будинки у Кіровограді доцільно об'єднати в один, створивши найсучасніший потужний лікувальний заклад з надання медичної допомоги жінкам і новонародженим, - наголосила начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук, відкриваючи експертну раду. – Це має бути справжній перинатальний центр ІІ рівня.

Оксана Макарук ще раз відзначила, що запланована оптимізація передбачає збереження робочих місць для усіх медичних працівників обох закладів. Більше того, планується відкриття нових відділень, яких у нас до цього не було. Це - відділення реанімації жіночого населення та відділення інтенсивного виходжування новонароджених Така новація дасть реальну можливість розвивати у Кіровограді акушерську допомогу жіночому населенню на сучасному рівні.