Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Оксана Клюєнко: «Дитяча міська лікарня» продовжує стабільно функціонувати та надавати послуги за пакетами Програми медичних гарантій»

Оксана Клюєнко: «Дитяча міська лікарня» продовжує стабільно функціонувати та надавати послуги за пакетами Програми медичних гарантій»

Оксана Клюєнко: «Дитяча міська лікарня» продовжує стабільно функціонувати та надавати послуги за пакетами Програми медичних гарантій»Оксана Клюєнко тривалий час працювала лікарем-педіатром і дитячим неврологом. Її загальний стаж роботи — 25 років, дев’ять із яких пані Оксана очолює "Дитячу міську лікарню” у м. Кропивницький.

Попри труднощі, які спричинила війна, "Дитяча міська лікарня” продовжує стабільно функціонувати та надавати послуги за пакетами Програми медичних гарантій: "Зараз у нас велика лікарня, яка складається із чотирьох потужних відділень: поліклінічного, стоматологічного, педіатричного та відділення відновного лікування та реабілітації з кімнатою раннього втручання. Тобто ми надаємо амбулаторно-поліклінічну допомогу та стаціонарну допомогу в педіатричному відділенні, послуги з реабілітації в стаціонарних умовах, паліативну амбулаторну допомогу, реабілітаційну допомогу малюкам від 0 до 3 років, амбулаторну стоматологічну допомогу дитячому населенню. Надалі плануємо створити відділення хірургії для надання стаціонарної допомоги хірургічного профілю. Також ми законтрактовані на 50-й пакет, за яким у лікарні проходять інтернатуру молоді спеціалісти”, — розповідає генеральна директорка дитячої лікарні.

За словами Оксани Клюєнко, після повномасштабного вторгнення кількість пацієнтів у лікарні збільшилася, оскільки місто та область прийняло багато внутрішньо переміщених осіб. Наразі кількість дітей, які звертаються по реабілітаційну допомогу, збільшилася майже вдвічі.

На запитання про те, як із початку війни спрацювала Програма медичних гарантій, пані Оксана відповідає, що Програма медгарантій повністю виправдала очікування: "На мою думку, Програма медичних гарантій спрацювала на сто відсотків. Усі договірні домовленості, які були між нашим закладом та Національною службою здоров’я України, виконані в повному обсязі. Протягом усього часу було забезпечено сталу роботу, нашу працю оцінювали та фінансували. Важливо, що Програма медичних гарантій дає змогу закладам планувати свою роботу”.

Оксана Клюєнко переконана, що в майбутньому вторинна ланка в Україні буде надалі розвиватися: "Вторинна ланка є проміжною ланкою між первинною і більш високим рівнем надання медичної допомоги. Я думаю, цей напрям ще довго буде актуальним. Наша лікарня планує надалі вдосконалювати медичні послуги та реабілітацію. Після появи пакетів із реабілітації з’явилися конкретні вимоги, план реабілітації тощо. Тому зараз у нас налагоджений процес надання такої допомоги. Якщо раніше в нашому відділенні з реабілітації працювали 20-22 людей разом із медсестрами, то сьогодні працюють 47 людей: неврологи, фізичні терапевти, ерготерапевти, логопеди, психіатр та психологи”, — каже Оксана Клюєнко.

 

Джерело: https://www.facebook.com/nszu.ukr/posts/pfbid02uJ3asSikEsnhidaziQvFQ8Ahp1qExZK4yWosLHdtWhzAEp9mLgcWR6r8A4KumUKvl