Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » COVID-19 продовжує забирати здоров’я та життя людей. Як вберегтись від інфікування?

COVID-19 продовжує забирати здоров’я та життя людей. Як вберегтись від інфікування?

Коронавірусна інфекція так само як грип та інші ГРВІ є вірусною хворобою, тому дотримання соціальної дистанції, носіння масок в людних місцях, дотримання правил респіраторної гігієни залишаються актуальними. Зокрема при кашлі та чханні треба прикривати рот і ніс серветкою або згином ліктя, відразу викидати серветку в контейнер для сміття з кришкою, мити руки водою з милом або обробляти їх спиртовмісним антисептиком.

А щоб покращити імунітет дотримуйтеся порад щодо здорового способу життя: їсти здорову їжу, надаючи перевагу свіжим овочам і фруктам, висипатись, відмовитись від тютюнопаління, не зловживати алкоголем, гуляти на свіжому повітрі.

Що стосується COVID-19, найкращою профілактикою залишається вакцинація. Вакцини працюють, імітуючи збудника інфекції – віруси, які можуть спричинити захворювання. Це навчає нашу імунну систему швидко та ефективно реагувати на збудник. Вакцини, схвалені для використання Всесвітньою організацією охорони здоров’я, пройшли суворі тести та клінічні випробування і є безпечними та ефективними. Від COVID-19 можна вакцинуватись впродовж усього року, а також поєднувати з вакцинацією проти грипу. Адже одночасне інфікування грипом і COVID-19 у 6 разів підвищує ризик смерті.

Багато громадян вже отримали першу та другу дози вакцини проти COVID-19 і постає питання, чи ефективне застосування бустерних доз вакцин? За результатами низки досліджень, проведених серед пацієнтів щодо введення бустерних доз вакцини проти COVID-19, спостерігалося значне зниження рівня інфікування, госпіталізації та смертності від коронавірусної хвороби серед тих, хто отримав бустерну дозу(порівняно з пацієнтами, які мали лише дві дози вакцини).

Тож не зволікайте з вакцинацією та будьте здорові!