Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Прем’єр – міністр України схвально оцінив роботу кропивницького центру вакцинації населення від COVID-19

Прем’єр – міністр України схвально оцінив роботу кропивницького центру вакцинації населення від COVID-19

Прем’єр – міністр України схвально оцінив роботу кропивницького центру вакцинації населення від COVID-19Під час свого робочого візиту в Кропивницький Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль серед іншого відвідав один із Центрів масової вакцинації, що діють нині в обласному центрі. Міністр поспілкувався з відвідувачами та медиками про хід кампанії проведення щеплень проти небезпечного вірусу COVID – 19..

-Вакцинація рятує життя. 95% пацієнтів з коронавірусом у лікарнях сьогодні — невакциновані люди. Ця статистика підтверджується в усіх країнах світу. Щеплення знижує шанси захворіти та захищає від важкого перебігу хвороби. Дуже важливо максимально збільшувати темпи вакцинації та відповідально підходити до цього питання, — зазначив Денис Шмигаль.

Станом на 26 жовтня, у Центрі масової вакцинації населення в приміщені Кропивницької міської ради, що відвідав прем’єр-міністр, зроблено 12947 щеплень. Це більше 10 % усіх щеплень, що зроблені в Кропивницькому за весь час вакцинації. У центрі с дезінфектори, маски, дотримується дистанція. Задля уникнення скупчення населення, громадяни, які очікують отримання щеплення, знаходяться на вулиці. Тут працює 2 бригади з 10 медиків з усіх закладів первинної ланки. Сам центр працює з 9.00 до 17.00. Нині співробітники центру розробляють варіанти як пришвидшити процес вакцинації населення, оскільки останні два тижні кількість охочих вакцинуватися зросла.

Загалом же сьогодні в обласному центрі працюють шість постійних пунктів вакцинації в поліклініках і амбулаторіях та три Центри масової вакцинації. Кропивницький першим в Україні організував роботу виїзних бригад з використанням мобільного транспорту: комунальних тролейбусів і автобусів, у яких вакцинували мешканців у віддалених мікрорайонах. Мобільні бригади вакцинують колективи в комунальних і приватних закладах та підприємствах міста.

- У Кропивницькому проведено щеплення майже 83% медичних працівників та 89% працівників освіти, - повідомила Оксана Макарук, начальник управління охорони здоров’я Кропивницької міської ради. - У наявності достатня кількість вакцин.

Прем’єр – міністр України Денис Шмигаль схвально оцінив роботу міського центру вакцинації населення від коронавірусу, запевнивши, що це – справді дієвий метод вберегти себе від CОVID – 19. В той же час він наголосив на важливості не збавляти темпів вакцинації.

Фото з сайту Кабміну

 

Прем’єр – міністр України схвально оцінив роботу кропивницького центру вакцинації населення від COVID-19Прем’єр – міністр України схвально оцінив роботу кропивницького центру вакцинації населення від COVID-19Прем’єр – міністр України схвально оцінив роботу кропивницького центру вакцинації населення від COVID-19