Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Лікар кропивницької амбулаторії потрапив до проєкту «30 лікарів Незалежної України»

Лікар кропивницької амбулаторії потрапив до проєкту «30 лікарів Незалежної України»

Лікар кропивницької амбулаторії потрапив до проєкту «30 лікарів Незалежної України»Лікар КНП "Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини" Дмитро Корольков потрапив до проекту Міністерства охорони здоров'я України «30 лікарів Незалежної України». До проєкту потрапили лікарі, які розпочали свій шлях у незалежній Україні. Кожен із медиків поділився своїми секретами успіху і баченнями того, як має розвиватися галузь охорони здоров’я та лікування пацієнтів.

За свою медичну кар’єру сімейний лікар КНП "Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини" Дмитро Корольков встиг попрацювати і в приватних клініках, і в благодійних організаціях. Та каже, що коли тодішня міністерка охорони здоров’я Уляна Супрун оголосила медреформу, повірив у можливість позитивних змін. І пішов сімейним лікарем у державну амбулаторію. «Реформа зробила відносини між лікарем і пацієнтом більш прозорими – і мені це подобається, – каже Дмитро. – Людина обирає того лікаря, до якого у неї, як то кажуть, лежить душа. Наприклад, у мене мало «рандомних» пацієнтів. Я веду сторінку у Facebook, де висвітлюю своє бачення стратегій лікування: сучасні протоколи, принципи доказової медицини, здоровий спосіб життя як фундамент здоров’я в цілому. Відповідно, до мене йдуть пацієнти, яким близькі мої погляди. При такому підході між лікарем і пацієнтом з самого початку встановлюються довірчі відносини, а це підвищує ефективність лікування в рази.

Що мені ще подобається в медицині останніх років, так це початок укладання договорів між НСЗУ та приватними клініками. Це стимулює державні амбулаторії боротися за пацієнтів, а відтак, покращувати якість послуг: щоб не лише лікарі були професіоналами, але й працівники реєстратури посміхалися, коридори та кабінети були відремонтовані. Звісно, не все ще працює так, як належить. Важливо розуміти: медицина європейського рівня не вибудовується за один день (і в самій Європі це теж потребувало часу). Та Україна рухається у вірному напрямку – в цьому я впевнений абсолютно».

Головний критерій успішності для Дмитра – це коли пацієнти довіряють йому найцінніше: власних дітей. Він вважає, що здоров’я дитини – це результат сумісної праці та відповідальності батьків і сімейного лікаря. А відтак, завжди пояснює, чому важливо слідувати тим чи іншим рекомендаціям, ніколи не призначає антибіотики «про всяк випадок, аби перестрахуватися». Каже, в результаті дітки, які роками не «вилазили» з ГРВІ та сиділи на антибіотиках, почуваються значно краще.

«Коли їхні батьки підходять до мене на вулиці, вітаються, дякують за ефективне лікування, я, без перебільшень, почуваюся щасливим», – каже лікар.

Більше про проєкт і лікарів незалежної України можна прочитати тут.