Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » Понад півсотні аптек у Кропивницькому цьогоріч відпускатимуть «Доступні ліки» за електронними рецептами (КАРТА)

Понад півсотні аптек у Кропивницькому цьогоріч відпускатимуть «Доступні ліки» за електронними рецептами (КАРТА)

Понад півсотні аптек у Кропивницькому цьогоріч відпускатимуть «Доступні ліки» за електронними рецептами (КАРТА)Аптеки-учасниці урядової програми «Доступні ліки» почали отоварювати електронні рецепти, видані сімейними лікарями. Цього року в місті їх налічується більше, ніж торік, свідчать дані Національної служби України.

Відпуск рецептів розпочався тиждень тому. Як показує центральна мапа аптек на сайті НСЗУ, зараз пацієнти звертаються переважно до центральних аптек. Загалом у Кропивницькому 57 аптек та аптечних пунктів мають договори з НСЗУ на відпуск рецептів, виписаних для реімбурсації в рамках державної програми «Доступні ліки». Вони розташовані в більшості районів міста і є закладами як місцевих підприємців, так і великих всеукраїнських мереж. Цьогоріч, станом на 15.01.2020 до аптек Кропивницького з електронними рецептам вже звернулися 107 пацієнтів, підтверджують відкриті дані НСЗУ. За останній рік можливістю отримання безкоштовних чи зі значною знижкою ліків скористалися13285 кропивничан. Лікарями було випущено майже 74 тисячі електронних рецептів.

За інформацією відомства, ліки, за державною програмою реімбурсації «Доступні ліки», можна отримати у 7 430 аптеках країни. Цього року до програми долучилося ще більше приватних закладів. Пацієнти ж можуть отримувати ліки за рецептом у будь-якій аптеці, яка має договір з НСЗУ, без прив’язки до місцевості, де цей рецепт був виданий».

Довідка. З 1 квітня 2019 року програма реімбурсації «Доступні ліки» перейшла в адміністрування Національної служби здоров’я України і стала працювати за новими правилами. Лікарські засоби за програмою відпускаються лише за електронними рецептами. Виписує їх лікар первинки, про вибір якого пацієнт подав декларацію.

Програма "Доступні ліки” розрахована на пацієнтів, які мають:серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу чи бронхіальну астму. Ліки в аптеках, які є учасницями програми, відпускаються безкоштовно або з мінімальною доплатою за препарати.