Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » » Йдете до лікаря? Не забудьте медичну маску!

Йдете до лікаря? Не забудьте медичну маску!

Йдете до лікаря? Не забудьте медичну маску!Із 12 лютого у Центрах первинної медико-санітарної допомоги введено обмежувальні заходи щодо дотримання протиепідемічного режиму для попередження заносу та розповсюдження ГРВІ та грипу. Такі інформаційні листівки вже поширено на у поліклініках міста Кропивницький.

У рамках впроваджених заходів задля попередження епідемії працівників амбулаторій та пацієнтів закликають використовувати засоби індивідуального захисту - медичні маски.

Такі заходи пов'язані з тим, що минулого тижня в Україні, і в Кіровоградській області зокрема, зафіксовано перевищення епідемічного порогу. За інформацією Центру громадського здоров'я, в Україні перевищення становить 55,6 %, на Кіровоградщині - на 23,6 %.

Нагадаємо, медична маска - один із найпоширеніших засобів індивідуального захисту в епідсезон. Під час чхання і навіть в процесі дихання, хвора людина випускає в повітря величезну кількість вірусів, які можуть заразити цілком здорову людину. Важливо пам'ятати,що в аптеках продаються одноразові маски. Кожні півтори-дві години маску потрібно міняти на нову, інакше вона втрачає свою ефективність, накопичуюючи віруси і бактерії.