Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » » У Кропивницькому вакцини від грипу можна купити у трьох аптеках

У Кропивницькому вакцини від грипу можна купити у трьох аптеках

У Кропивницькому вакцини від грипу можна купити у трьох аптекахУ місті Кропивницький можна придбати протигрипозні вакцини, які на сьогодні є надійним захистом від грипу. Мова йде про препарати "Ваксігрип" (Франція) та "ДжіСі Флю" (Корея), які застосовують в Україні для вакцинації населення в епідсезон.

 

За інформацією Кіровоградського обласного лабораторного центру, станом на 24.10.2019 року протигрипозні вакцини в наявності в наступних аптечних закладах м. Кропивницький:


– Інкопмарк медсервіс №2 вул. В.Перспективна, 6/3

– Аптека №1 вул. Набережна, 13

– Аптека №118, Бульвар Студентський, 4-А

 

Нагадаємо, що епідеміологи прогнозувалив епідсезоні 2019-2020 циркуляцію 4 штамів грипу:

вірус типу А / H1N1 — Brisbane;
вірус типу А / H3N2 — Kansas;
вірус типу В — Colorado (гілка B / Victoria);
вірус типу В Phuket (гілка B / Yamagata).
Два з чотирьох штамів не нові і вже циркулювали в Україні. Найбільш небезпечні віруси типу А, оскільки можуть призвести до таких ускладнень як: енцефаліт, пневмонії, отити і т.д. На думку інфекціоністів, вірус А/H1N1 — Brisbane небезпечний для людей похилого віку, а в зоні ризику А/H3N2 — Kansas — діти, люди працездатного віку з хронічними захворюваннями, вагітні жінки.

 

Наголошуємо, що надійним заходом профілактики високої захворюваності на грип є вакцинація населення. Якщо ви досі боїтеся вакцинуватися і маєте безліч запитань щодо того, як підготуватися до імунізації, що може бути протипоказанням для вакцинації та як переносити бакпрепарат із аптеки до кабінету щеплень, радимо подивитись наше відео на цю тему.