Телефон МОЗ «гарячої лінії» 0 800 505 201 |Телефони реєстратур
 
» » » Майже чверть населення Кропивницького вакцинувалися від COVID-19. А ти?

Майже чверть населення Кропивницького вакцинувалися від COVID-19. А ти?

Майже чверть населення Кропивницького вакцинувалися від COVID-19. А ти?Майже 41,5 тисяч кропивничан зробили обидві дози щеплення від коронавірусної інфекції. Це становить 20,6 % усього населення міста, утім це занадто малий відсоток для набуття колективного імунітету, повідомила начальник управління охорони здоров'я Кропивницької міської ради Оксана Макарук.

"Наразі епідеміологічна ситуація в Україні, у Кіровоградській області та у місті продовжує погіршуватися. Спостерігається стабільне збільшення заражень на коронавірусну інфекцію та смертельних випадків, у тому числі серед дитячого населення. Вакцинація є єдиним способом врятуватися від зараження, важкого перебігу хвороби, госпіталізації та навіть смерті. За офіційними статистичними даними у країні 98,1 % госпіталізованих із COVID 19 не були вакциновані",- відзначила посадовець.

За результати проведеної вакцинації пацієнт має можливість отримати міжнародний та внутрішній COVID-сертифікат на порталі або в застосунку Дія. Термін дії міжнародного сертифікату при повній вакцинації складає 365 днів, при на повній – 120 днів. Внутрішній «жовтий» сертифікат неповної вакцинації також діє 120 днів, «зелений», що свідчить про введення 2 доз, діє 365 днів. І міжнародний, і внутрішній сертифікати дозволяють їх власникам мати менше обмежень під час посилення протиепідемічних заходів.

У Кропивницькому, як і в усій країні, щеплення від коронавірусу можна отримати в постійних пунктах щеплень та Центрах масової вакцинації населення. Вакцинація проводиться безкоштовно, добровільно та вакциною на власний вибір. Наразі у наявності вакцини: Astrazeneca, CoronaVac, Pfizer.


 

Майже чверть населення Кропивницького вакцинувалися від COVID-19. А ти?Майже чверть населення Кропивницького вакцинувалися від COVID-19. А ти?